Grzegorz Górak

"Wszystkich, których spotkał na swojej drodze, zmieniał na lepsze".

"Był wielkim człowiekiem, któremu bardzo wiele zawdzięczam".

"Słuchanie go codziennie rano naprawdę potrafiło całkowicie zmienić sposób patrzenia na świat".

- takimi słowami opisują go ludzie, którzy się z nim zetknęli. Wielu z nich otworzył oczy, pokazał podstawowe błędy, które popełniali. Dawał impuls do zmiany swojego życia, swoich zachowań. Pokazywał swoim przykładem, że życie rodzinne i dbałość o relacje mogą iść w parze z sukcesem zawodowym, pracowitością i zarabianiem pieniędzy.

Kim był człowiek, który w wieku 27 lat miał na swoim koncie zawodowym więcej niż niejeden 50-latek? Jak stać się osobą, za którą 50 osób poszłoby w ogień? Jak połączyć to ze zbudowaniem szczęśliwego związku?

Urodzony w 1988 r. Grzegorz zawsze wyróżniał się nadaktywnością społeczną. Wiecznie zaangażowany w inicjatywy społeczne, chwytał się wszelkiego rodzaju projektów, które wymagały ponadstandardowych działań. Na każdym etapie edukacji działał w samorządach szkolnych, walcząc o prawa uczniów. Jak sam określał "byłem aktywnym członkiem kółek zainteresowań". Został wybrany członkiem Młodzieżowej Rady Miasta Krosna oraz Youth Ambassador Programme. Ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie. Bardzo mocno podkreślał, iż został wychowany w "duchu wiary we własne możliwości i przekonaniu, że tylko zdobycie odpowiedniego wykształcenia w połączeniu z doświadczeniem zawodowym pozwoli na odniesienie sukcesu". Dlatego też w 2010 r. związał się z DSA Financial Group S.A. Studiował i pracował jednocześnie, a jego determinacja i umiejętne zarządzanie czasem pozwoliły na łączenie pracy ze studiami. Mimo młodego wieku już na studiach zarządzał ośmioosobowym zespołem, odnosząc przy tym sukcesy w rankingach korporacyjnych.

Po studiach skoncentrował się na pracy. Został dyrektorem regionalnym, by następnie w ciągu dwóch lat zbudować największe biuro regionalne spółki w Polsce. Kolejnym etapem kariery było stanowisko Dyrektora Generalnego (współtworzył cztery biura regionalne w Polsce). W uznaniu jego umiejętności i wyników, został powołany na stanowisko Pełnomocnika Zarządu ds. Rozwoju Projektów HR - dzięki czemu swój know-how przełożył na wszystkie dyrekcje spółki w Polsce. Nie jest tajemnicą, że miał zostać powołany do składu zarządu spółki...

Grzegorz nieustannie podkreślał potrzebę ciągłego rozwoju i podnoszenia swoich kompetencji. Na swoich współpracowników przekładał poczucie wiary we własne siły i możliwości, wspierał ich i motywował. Zbudował zespół, który nierzadko podkreślał, iż "wystarczy jeden telefon w środku nocy, a, nieważne gdzie się będę znajdował, dla Grześka przyjadę w każdy zakątek Polski". Inspirował i kierował rozwojem karier wielu osób.

Prywatnie był mężem Ani - obserwując ich małżeństwo, nabierało się świadomości, że szczęśliwy związek i jednoczesne budowanie kariery jest możliwe.

Grzegorz uległ tragicznemu wypadkowi 5 kwietnia 2016 r. Śmierć mózgu została ostatecznie orzeczona 9 kwietnia 2016 r. Po jego odejściu Ania oraz współpracownicy Grześka zaangażowali swe serca i umiejętności w budowę Fundacji im. Grzegorza Góraka.